O Akademiji

Zagrebačka burza od svojih je početaka intenzivno radila na edukaciji o temama koje se odnose na tržište kapitala, investiranje te aktivan i razborit pristup vlastitim financijama. S vremenom se pokazala potreba formaliziranijeg pristupa dotadašnjim edukativnim aktivnostima, što je dovelo do osnivanja edukativnog odjela Zagrebačke burze d.d., nazvanog Akademija Zagrebačke burze. Akademija je utemeljena 2010. uz pomoć Europske banke za obnovu i razvoj s ciljem povećanja stručnosti, iskustva i znanja brokera, investitora i opće javnosti iz područja financijskih instrumenata, trgovanja, europske prakse i drugih financijskih tema.

Danas je Akademija Zagrebačke burze najveći pružatelj usluga edukacije o financijskim tržištima u Hrvatskoj, uz razvijenih ukupno više od 80 programa, od čega nekoliko kompleksnijih u smislu trajanja i sveobuhvatnosti, kao što su programi za odnose s investitorima, ili program za poslove usklađenosti, koje je završilo više generacija stručnjaka.

Do sada je kroz više od 500 programa Akademije prošlo više od 10.000 polaznika iz Hrvatske i regije.

Akademija veliku pozornost posvećuje društveno odgovornom poslovanju i jačanju financijske pismenosti opće populacije s naglaskom na mladima te sudjeluje u radu Operativne radne grupe za praćenje provedbe mjera i aktivnosti definiranih Akcijskim planom za unaprjeđenje financijske pismenosti potrošača Vlade Republike Hrvatske.

Kroz svoje aktivnosti Akademija je do sada osigurala besplatne edukacije za više od 5.000 mladih.