Tečaj
28 Sij

Osnove tržišta kapitala

Cilj je obuhvatiti osnovne elemente tržišta kapitala, poput financijskih instrumenata i sudionika, kako bi se upoznalo funkcioniranje tržišta kapitala i trgovanja. Seminar se održava putem zoom platforme.

29 Sij

Upravljanje tržišnim rizicima

Seminar obrađuje ključne tržišne rizike, i prikazuje kako ih interpretirati. Također, seminar je prvi od tri dana programa Osnove upravljanja rizicima. Drugi i treći dan obrađuju strateške i operativne rizike, te rizike vezane za investiranje. Seminar se održava putem zoom platforme.

Tečaj
18 Vel

Sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma u financijskom sektoru

Obraditi aktualnosti u regulatornim obavezama i novinarama, kako bi se olakšala daljnja primjena relevantnih zakona vezanih uz sprječavanje pranja novca i financiranje terorizma u financijskom sektoru. Seminar se održava preko zoom platforme ili Zagrebačke burze, ovisno o epidemiološkim okolnostima.

Tečaj
24 Vel

Računovodstvo najmova – MSFI 16

Cilj je obraditi važne i osjetljive elemente vezane uz regulativu o računovodstvu najmova, kako bi se olakšali računovodstveni poslovi. Seminar će se održati putem zoom platforme ili na Zagrebačkoj burzi, ovisno o epidemiološkim okolnostima.

25 Vel

Upravljanje tržišnim rizicima s fokusom na cjenovne rizike kod investiranja

Uz osvrt na ključne pojmove u upravljanju tržišnim rizicima, fokusirati se na VaR model i cjenovne rizike ulaganja u vrijednosne papire. Time se omogućuje polaznicima znanje za uspješnije poslovanje primjenom metoda upravljanja tržišnim rizicima ulaganja u vrijednosne papire. Seminar će se održati putem zoom platforme ili na Zagrebačkoj burzi, ovisno o epidemiološkim okolnostima.

16 Ožu

Kako kreirati investicijski plan i upravljati svojim portfeljem

Za investiranje je plan od iznimnog značaja te se na edukaciji prolaze ključni elementi i proces investicijskog plana. Seminar će se održati preko zoom platforme ili na Burzi, ovisno o epidemiološkim okolnostima.

18 Ožu

Kako koristiti financijske izvještaje u investiranju i odnosima s investitorima

Važni financijski pokazatelji kao i izvještaji obrađuju se, uz praćenje različitosti njihovog značaja za različite djelatnosti dioničkih društava, sve s ciljem pripreme za kvalitetnu investicijsku odluku.

Tečaj
07 Tra

Upravljanje strateškim i operativnim rizicima

U traženju odgovora na pitanja: ‘što smo danas, što želimo biti sutra, na koji način želimo to postići’ nemoguće je i izbjeći određene rizike pogrešnih prosudbi i odluka na strateškoj i operativnoj razini. Da bi se rizici prevenirali i izbjegli, minimalizirali, transferirali, a neki svjesno prihvatili, važna je kvaliteta i sustavnost provedbe analiza kojima se provjeravaju i po potrebi redefiniraju strateške namjere, organizacijski ustroj, tržišta i temeljen djelatnosti, provode strateška, operativna i financijska restrukturiranja. Seminar će se održati preko zoom platforme ili na Zagrebačkoj burzi, ovisno o epidemiološkim okolnostima.

16 Lip

Osnovni pokazatelji u investicijskoj analizi

Ključni pokazatelji kod investiranja kao iodnosi među njima obrađuju se kao osnova za informiranu investicijsku odluku.