Svjetski i Europski Tjedan novca na Akademiji

Akademija Zagrebačke burze i ove se godine aktivno uključuje u obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca, koji započinju 25. ožujka 2019.

Svjetski tjedan novca globalno je događanje namijenjeno podizanju razine svijesti o važnosti financijske pismenosti djece i mladih. U 2018. godini više od 7,4 milijuna djece i mladih iz 151 zemlje sudjelovalo je u više od 199.000 aktivnosti.
Zagrebačka burza kroz svoju Akademiju bila je jedna od više od 13.400 organizacija koje su se uključile u obilježavanje ove inicijative.

Akademija Zagrebačke burze i ove je godine sudjelovala u projektu Hrvatske gospodarske komore „Više znamo, bolje razumijemo“, u nastojanju da se učenicima i nastavnicima srednjih škola u Zagrebu približi važnost financijske pismenosti te olakša stjecanje znanja i vještina potrebnih za uspješno upravljanje osobnim financijama.

Uz to, Akademiju će povodom Tjedna novca posjetiti više od 300 učenika iz 11 hrvatskih srednjih škola, iz Šibenika, Biograda, Zaprešića te Virovitičko-podravske županije.

Akademija Zagrebačke burze veliku pozornost posvećuje društveno odgovornom poslovanju i jačanju financijske pismenosti opće populacije s naglaskom na mladima. Osim što sudjeluje u radu Operativne radne grupe za praćenje provedbe mjera i aktivnosti definiranih Akcijskim planom za unaprjeđenje financijske pismenosti potrošača Vlade Republike Hrvatske, kroz svoje aktivnosti Akademija je do sada osigurala besplatne edukacije za više od 5.200 mladih.

Više o Svjetskom tjednu novca: https://www.globalmoneyweek.org/

Više o Europskom tjednu novca: https://www.ebf.eu/europeanmoneyweek/