Akademija i Hrvatska udruga banaka potpisale suradnju o edukaciji bankara

Specijaliziranom edukacijom koju pruža Akademija Zagrebačke burze zaposlenici banaka dodatno će se educirati za poslove pružanja investicijskih usluga, što će pridonijeti kvalitetnijoj usluzi i jačanju zaštite potrošača.

Zagreb, 21. rujna 2018. godine – Hrvatska udruga banaka (HUB) i Akademija Zagrebačke burze prepoznale su potrebu poslovne suradnje koja će zaposlenicima banaka članica HUB-a        omogućiti specijalizirane edukacije u području investicijskih usluga te općenito s područja tržišta kapitala. 

Zagrebačka burza kao jedina hrvatska burza vrijednosnih papira te jedna od najznačajnijih u Jugoistočnoj Europi, godine 2010. utemeljila je Akademiju Zagrebačke burze s ciljem povećanja znanja i stručnosti profesionalaca na financijskom tržištu, ali i financijske pismenosti opće javnosti. 

Akademija je danas najveći pružatelj usluga edukacije o financijskim tržištima u Hrvatskoj, s preko 60 programa kroz koje je do sada prošlo više od 7.200 sudionika iz Hrvatske i regije, od čega su za više od 4.500 polaznika osigurane besplatne edukacije, s posebnim naglaskom na mlade i jačanje njihovih financijskih znanja. Ugovor o poslovnoj suradnji potpisali su predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić te direktor Hrvatske udruge banaka Zdenko Adrović.

Istaknuvši važnost nove suradnje s HUB-om, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, Ivana Gažić izjavila je: „Zagrebačka burza od svojih je početaka intenzivno radila na edukaciji o temama koje se odnose na tržište kapitala, investiranje te aktivan pristup vlastitim financijama. Izuzetno nam je drago što novi zakonodavni okvir tržišta kapitala stavlja još veći naglasak na temeljito, standardizirano i kontinuirano usavršavanje financijskih profesionalaca, čime će svojim klijentima moći pružiti još kvalitetniju uslugu.
Koristim priliku da zahvalimo HUB-u što je upravo Zagrebačkoj burzi ukazao povjerenje da ‒ temeljem našeg iskustva na području financijske edukacije ‒ ovom suradnjom postanemo partneri bankarskom sektoru u ispunjavanju obveze koja proizlazi iz upravo objavljenog Pravilnika o kvalifikacijama i kadrovskim uvjetima za pružanje investicijskih usluga, temeljem kojeg je Burza već započela proces dobivanja mišljenja od strane Hanfe za pružanje ove vrste edukacije. S HUB-om niz godina uspješno surađujemo na raznim područjima i izuzetno smo sretni što ćemo ovim korakom našu suradnju proširiti i u područje edukacije zaposlenika banaka.“

Direktor Hrvatske udruge banaka, Zdenko Adrović, prilikom sklapanja suradnje naglasio je: „Ova suradnja je važna za HUB te sve njezine članice iz razloga što je potrebno kontinuirano unaprjeđivati uslugu u području tržišta kapitala te zaposlenika kreditnih institucija, u ovom slučaju u stjecanju kvalifikacija pri pružanju investicijskih usluga. Akademija Zagrebačke burze to radi na vrlo kvalitetan način već dugi niz godina te smatram kako je ovo još jedan korak koji će dodatno osnažiti zaštitu potrošača i time stvoriti još kvalitetniju uslugu i obostrano zadovoljstvo“.